Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w cieście francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe szparagi 6 sztuk
ciasto francuskie opakowanie
żółty ser 6 plastrów
parowki drobiowe 3 sztuki
sól
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w cieście francuskim

Szparagi dokładnie czyścimy,kroimy na pół i gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka przez około 10 minut,odcedzamy i studzimy.Ciasto rozkładamy i kroimy na 6 części.Po dwa kawałki szparagów zawijamy w żółty ser i układamy na porcji ciasta,dokładamy połówkę parówki i ciasto zwijamy w rulon.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut w 200 stopniach.Do tego czerwony barszczyk i obiad gotowy.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 16.01.2014 10:32
bardzo smaczne
Krystyna32 05.02.2012 10:46
pycha
joanna77 02.01.2012 17:56
super
rutynka 21.11.2011 09:13
wyśmienite
Ania67 14.09.2011 08:09
rewelacja
piotereq 11.05.2011 09:28
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak