Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryżowce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 30 dkg
jajko 3 szt
ser żółty 10 dkg
śmietana 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ryżowce

ryż ugotować na sypko,odsączyć,dodać masło,żółtka,starty ser,posiekaną natkę i doprawić solą,dobrze wymieszać,na koniec dodać ubite ze szczyptą soli na sztywną pianę białka i raz jeszcze delikatnie wymieszać.Formować małe kotleciki,panierować w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.Podawać z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 05.03.2012 10:39
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak