Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średnia marchewka 1
szkl. dużych, jasnych rodzynek 1/3-1/2
z 1 dużej cytryny sok
łyżka cukru 1
łyżka posiekanej natki pietruszki 1
jabłko 1 szt. (duże)
seler 1 mały korzeń

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera

Warzywa myjemy, cieniutko obieramy. Jabłko też myjemy, obieramy i usuwamy gniazdo nasienne. Rodzynki sparzamy. Selera ścieramy na dużych oczkach tarki jarzynowej i od razu skrapiamy sokiem cytrynowym aby nie ściemniał. Tak samo ścieramy marchewkę i jabłko, mieszamy razem z selerem. Dodajemy rodzynki, olej, cukier i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać. Podawać do dań obiadowych, mięs i wędlin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 03.11.2012 19:57
super
gosia1988 03.11.2012 19:57
super
eli_555 27.11.2011 23:11
pycha surówka
kotlet 01.10.2011 00:00
rewelacja
Ewa104 30.09.2011 14:09
Lubię to połączenie.
Karolcia12 18.04.2011 13:18
świetnie wygląda, jak do restauracji
wedith1 22.09.2010 13:52
Pysznie się prezentuje!
Dorota71 19.09.2010 09:36
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak