Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WOŁOWINA W PORACH

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 kg.
mielonka wołowa 400 g.
olej 5 łyżek
rosół 5 szkl.
purée ziemniaczane 5 łyżek
ser żółty 120 g.
Papryka słodka mielona Prymat - do smaku
pieprz - do smaku
sól - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: WOŁOWINA W PORACH

Pory dokładnie wyczyścić, pokroić w talarki, włożyć do garnka, dodać olej, dusić pod przykryciem ok. 6 minut.
Mielonkę wołową pokroić w kostkę, dodać do porów, zalać całość rosołem.
Przyprawić do smaku papryką, solą i pieprzem.
Gotować całość pod przykryciem ok. 10 minut.
Pod koniec gotowania dodać puree ziemniaczane, zamieszać i raz jeszcze zagotować.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak