Sposób przygotowania

Owoce, poza bananami, powinny być bardzo dojrzałe. Orzechy wsypujemy na suchą patelnię i prażymy kilka minut potrząsając nią aż skórka orzeszków popęka i zrumieni się. Zsypujemy orzechy na ściereczkę i pocieramy aż skórka się obkruszy. Następnie orzechy lekko rozdrabniamy. Miód mieszamy z sokiem z cytryny. Żurawinę siekamy. Gruszki cienko obieramy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne, banany obieramy i kroimy w grube, lekko skośne plastry - te owoce skrapiamy miodem z cytryną i delikatnie mieszamy. Kiwi obieramy cienko ze skórki, kroimy w plastry. Kaki przekrawamy na pół i łyżeczką wybieramy miękki miąższ, rozgniatamy go. Na talerzykach układamy połówki gruszek, plasterki kiwi i banana, polewamy \"sosem\" z kaki. Całość polewamy resztą miodu z cytryną, w którym były gruszki i banany, posypujemy kruszonymi orzechami i żurawiną. Podajemy od razu

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    mniam musi być pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !