Sposób przygotowania

Ziemniaki pokroić w kostkę, razem z włoszczyzną wrzucić do wody(ok 1,5-2 litry), dodać kostkę rosołową i gotować wszystko prawie do miękkości tj. ok 20 min. Ogórek obrać, pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło, poddusić na nim ogórek z koperkiem, a następnie dodać do zupy. Smietanę wymieszać z odrobiną mąki i wody, dodać do zupy, doprawić kucharkiem i zagotować.Smacznago!

Jest to łagodniejsza wersja znanej zupy ogórkowej, ale równie smaczna:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Fajna sprawa. Przyznam się, że ze świeżym ogórkiem jeszcze zupy nie próbowałam, ale kto wie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Polecam, bo jest smaczna:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !