Sposób przygotowania

Ciasto bardzo smaczne choć troszkę pracochłonne.Najpierw rozpuszczamy galaretki,każdą osobno w szklance wody.Teraz przygotowujemy spód.Suchary dobrze mielimy w maszynce do mięsa.Dodajemy masło i nutelle i dokładnie wyrabiamy.Masa dokładnie wylepiamy spód suchej tortownicy(średnica 25 cm.).Twaróg(najlepiej taki gotowy w wiaderku)dzielimy na pół.Jeżeli mamy biały ser to musimy go przepuścić przez maszynkę.Połowę sera ucieramy z 1/2 szklanki cukru pudru i dodajemy zimna galaretkę agrestową.Wkładamy do tortownicy i do lodówki.Na to układamy dowolnie delicje.Teraz tak samo z druga galaretką(brzoskwiniową) i znów do lodówki.Rozmrożone truskawki(razem z sokiem) miksujemy i do tego dodajemy galaretkę truskawkową.Wylewamy na poprzednie masy.Wkładamy do lodówki i czekamy:) aż zastygnie.Smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !