Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z rostbefu

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rostbef wołowy 1 kg
twaróg 1/2 kg
śmietana 1 szklanka
szczypiorek 1 pęczek
sól
olej
wino czerwone wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z rostbefu

Rostbef myjemy,suszymy,nacieramy solą i pieprzem.Zalewamy czerwonym winem i odstawiamy na dwie godziny.Następnie obsmażamy na gorącym oleju z każdej strony.Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 200 stopniach około 25 minut.Po upieczeniu studzimy i kroimy w cienkie plastry.Twaróg ucieramy ze śmietaną,przyprawiamy solą i pieprzem.Plastry mięsa smarujemy twarożkiem,zwijamy w ruloniki,posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Podajemy z pieczywem.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 16.01.2014 10:33
wspaniała w smaku
irenka 14.03.2012 20:14
fajna
rutynka 25.11.2011 09:32
doskonała:)
Wacław 12.11.2011 17:35
pyszne !
Justyna Jussstiii 06.06.2011 08:07
pycha
Ania67 12.05.2011 20:52
Ekstra
ronald88 05.05.2011 13:21
smaczne
joanna77 18.04.2011 22:03
fajny przepis
Natalia/tubisiek 18.04.2011 15:50
super
Krystyna32 18.04.2011 06:55
świetne
Dorota59 11.04.2011 09:51
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak