Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dama w bieli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 0,5 litra
serek homogenizowany 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
ananas w puszce 1 szt
rodzynki
galaretka ananasowa 1 szt
mleko 0,5 litra
biszkopty okrągłe 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dama w bieli

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać cukier waniliowy i serki homogenizowane. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, przestudzić, dodać do masy. Wsypać wcześniej namoczone rodzynki i cząstki ananasa. Tortownicę wyłożyć nasączonymi mlekiem biszkoptami. Wyłożyć na nie tężejącą masę. Na to wylać galaretkę z garstką rodzynek. Wstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 12.04.2011 08:08
super
halinka1011 11.04.2011 08:40
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak