Sposób przygotowania

Polędwiczkę wieprzową przekroić wzdłuż nie docinając do samego końca, a następnie podzielić na trzy części. Wymieszać oliwę z oliwek, sos chili, musztardę węgierską, paprykę ostrą mielona oraz sól i pieprz. Do marynaty przełożyć kawałki polędwiczki, wymieszać i odstawić na kilka godzin, aby mięso \"przeszło\" marynatą.

Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, a następnie ja poszatkować. Przełożyć do garnka, dodać sól i pieprz i dusić pod przykryciem. gdy kapusta będzie miękka dodać posiekany koperek. Na patelni zasmażyć mąkę na masełku i dodać do kapusty. Wszystko razem wymieszać.

Polędwiczki przełożyć razem z marynatą na patelnię, upiec do miękkości.

na talerzu ułożyć polędwiczki, na nich kapustę i obficie posypać koperkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !