Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Feta na rukoli po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 4 plastry
masło 120 gram
rukola wg uznania
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Feta na rukoli po grecku

SOS: 5 łyżek oliwy, 3 łyżki octu balsamicznego, 1 łyżka ostrej musztardy.Wszystkie składniki sosu wymieszać.
Papryki opalić,obrać ze skórki i oczyścić.Miąższ pokroić w szerokie paski.Fetę opanierować tak jak kotlety,w jajku i bułce tartej.Smażymy na maśle z obu stron,aż ser się zrumieni na złoto.Umytą i osuszoną rukolę wymieszać z sosem .Na talerzu wyłożyć rukolę na nią usmażony ser i na ser pokrojoną paprykę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 03.12.2013 11:55
fajny przepis :-)
anemon 14.03.2013 10:54
Nigdy w ten sposób nie robiłam fety, a wydaje się, że będzie to dobrze smakowało, zwłaszcza w połączeniu z rukolą.
misia53 18.10.2012 12:35
fetę lubię i sałatki z nią są super!
Grażyna13 04.07.2012 12:03
Smakowite :)
Justa32 05.02.2012 23:10
bardzo lubię smażone sery na ciepło
Krystyna32 22.07.2011 09:25
super
kate.500 09.07.2011 00:15
to jeden z moich ulubionych smakow
Ania67 09.06.2011 11:39
coś dla mnie
IZABELA29 21.04.2011 16:56
smacznie
ben-ka 20.04.2011 08:51
ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak