Sposób przygotowania

Ciasto kruche: 200 gram mąki,2 żółtka, 120 gram masła, szczypta soli.Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.Zawinąć w folię i schładzać 15 minut.Po tym czasie rozwałkować ciasto i wylepić nasmarowaną formę do tarty i nakłuć widelcem.Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 250 st.C na kilka minut,aż ciasto się zrumieni.Wyjąć i wystudzić.Szpinak posiekać,podsmażyć na patelni,dodać śmietanę,czosnek,pokruszony ser,mąkę i doprawić do smaku pieprzem i solą.Wymieszać i jeszcze chwilkę podgrzewać.Gotowy farsz wyłożyć na wystudzone ciasto i zapiekać jeszcze 15 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !