Sposób przygotowania

Żołądki namaczamy w wodzie na około godzinkę.Odcedzamy i obieramy z żółtych błonek.Wstawiamy i gotujemy z dodatkiem soli do miękkości(długo).Odcedzamy,studzimy i kroimy w paseczki.Pozostałe mięso dzielimy na porcje.Płuczemy i gotujemy.Dodajemy sól i pieprz oraz rosołek.Gdy mięso będzie już miękkie to je wyjmujemy i odstawiamy aby ostygło.Do rosołku dodajemy pokrojone żołądki,obrane i starte na grubej jarzynowej tartce warzywa.Gotujemy.Mięso oddzielamy od kości i kroimy drobno.Wszystko łączymy.Doprawiamy papryką,gałką,imbirem,majerankiem i jeżeli potrzeba to solą i pieprzem ziołowym.Na patelce rozpuszczamy masło razem ze smalcem,zasmażamy mąkę i dodajemy do flaczków.Pycha.Polecam

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !