Sposób przygotowania

Jabłka obrać,pokroić i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Posypać cukrem(2 łyżki )wymieszanym z cukrem waniliowym i cynamonem.Płatki migdałowe uprażyć.
Z mąki,masła i cukru zagnieść kruszonkę.Uprażone migdały dodać do kruszonki i posypać nią jabłka.Włożyć do nagrzanego piekarnika do 250 st.C. i piec,aż kruszonka się zrumieni.Podawać na ciepło z bitą śmietaną i lodami waniliowymi.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to bym zjadła,lubię jabłka.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z lodami bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne, zjadłabym;)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    z pewnoscią smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszny jabłecznik
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    brzmi zachęcająco
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    apetyczne:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    dla mnie super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    przepadam za jabłecznikami
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super ciasto
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    u nas jabłeczniki często goszczą...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    uwielbiam sernik:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam takie ciasta
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    ja tez uwielbiam takie ciasta :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !