Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka kukurydziane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 12 łyżek
mąka pszenna 12 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
tłuszcz
sól
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka kukurydziane

Z kaszki, mąki, proszku do pieczenia i wody zagniatamy ciasto. Formujemy ruloniki, kroimy na niewielkie ukośne kawałki i wkładamy do wrzacej osolonej wody. Gotujemy ok. 1 min., aż wypłyną.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Wkładamy osuszone kopytka i podsmażamy, aż będą chrupiące. wykładamy na półmisek, solimy i oprószamy tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.02.2014 07:59
takich nie robiłam
teresa18 29.11.2013 20:35
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak