Sposób przygotowania

W dużej misce mikserem utrzyj masło z cukrem.
W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
Dodawaj stopniowo do masy maślanej, mąkę i dokładnie ucieraj. Na koniec wmieszaj orzechy.Ciasto podzielić na dwie części, lekko spłaszczyć owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki przynajmniej na 1 godzinę. Stolicę podsyp mąką, ciasto rozwałkuj na grubość ok. ½ cm. Pokrój na kwadraty lub wykrawaj kształty foremkami, ponakłuwaj lekko widelcem i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 190C i piecz do zrumienienia ok. 15 min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Proste, szybkie i pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !