Sposób przygotowania

Karkówkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na plastry i rozbić. Przyrządzić marynatę: oliwę z oliwek wymieszać solą, białym pieprzem, papryką mieloną, suszonymi płatkami cebuli, tabasco oraz sokiem z cytryny. Dodać pokrojoną w plastry karkówkę, wymieszać i odstawić na kilka godzi do lodówki.

Warzywa pokroić w kostkę, a pieczarki w plasterki. Pokrojone składniki przełożyć na patelnię, dodać sól, pieprz i podsmażyć do miękkości na masełku. Ostudzić.

Na plastry karkówki wyłożyć przygotowany farsz, delikatnie zawinąć i spiąć wykałaczką. Smażyć tak długo, aby mięso było miękkie. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bardzo apetyczne miesko :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    podoba mi się ten przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !