Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuropatwa pieczona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuropatwy 3
boczek 15dag
masło 3łyżki
śmietana 4łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kuropatwa pieczona

Umyte i sprawione kuropatwy natrzec solą ,obłożyć dokładnie plastrami boczku ,podlać odrobiną wody i wstawić do gorącego piekarnika.Podczas pieczenia smarować kuropatwy kilka razy kwaśną śmietaną i skrapiać masłem .Podlewać mała ilością wody .Upieczone kuropatwy podzielić na połowy i podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 03.07.2011 12:58
fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak