Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos hultajski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 1kg
rosół wołowy 2szkl
mięso wołowe 3\\4kg
mąka 1łyżka
cebula 1
smalec 3łyzki
sól
pieprz
majeranek garstka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos hultajski

Kapustę zalać rosołem,dodać smalec ,posolić ,popieprzyć i dusić około 1 i pół godz .Mięso z rosołu pokroic w kostkę ,zmieszać z kapustą .Mąkę zrumienić na patelni na łyżce masła ,rozetrzeć ,dodać odrobinę wywaru ,wymieszać i wlać do kapusty.Pod koniec gotowania dodać majeranek wymieszać i chwilę razem poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak