Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z mięsa mielonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
bułka czerstwa 1 szt.
cebula 1 szt.
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z mięsa mielonego

Bułke namoczyć, odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać. Mielone mięso przełozyć do miski. Dodać cebulę, odciśniętą bułkę i jajko. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę tak, aby połączyć wszystkie składniki. Z masy mięsnej uformować podłużne kotleciki, obtoczyć w bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni, usmażyć paluszki ze wszystkich stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.12.2013 09:10
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak