Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z soków bzu i jabłkowego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z czarnego bzu 1 litr
sok z jabłek ½ litra
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z soków bzu i jabłkowego

Soki zagotować, wsypać powoli cukier i nadal gotować. Powstającą piane w czasie gotowania usuwać łyżką. Po czasie ok. dwudziestu minut sprawdzić czy galaretka gęstnieje. Tężejącą galaretkę przelać do małych słoiczków, zakręcić, ustawić do góry dnem do momentu wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 19.06.2011 22:23
bardzo oryginalne i na pewno zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak