Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna biała

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Głowa ryby i płetwy 100 g
włoszczyzna 50 g
marchew 50 g
cebula 10 g
mąka 2 g
śmietana 50 g
sól
Liść laurowy suszony Prymat
Kwas cytrynowy Prymat
papryka mielona
żółtko jajek 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna biała

Głowę i płetwy ryby ugotować z dodatkiem cebuli, włoszczyzny i marchwi. W czasie gotowania dodać liść laurowy, paprykę i sól. Gdy warzywa są miękkie, wyjąć z zupy głowę i płetwy. Mąkę rozrobić ze śmietaną i żółtkiem, dodać do zupy, zagotować i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek180844 28.05.2012 14:29
super
magmonika1995 23.04.2012 19:14
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak