Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć, włożyć do gorącej wody, dodać bulionetkę, przyprawę kucharek, pieprz i ugotować do miękkości. Następnie mięso wyjąć z rosołu, przestudzić, zdjąć skórę. Panierować w mące, roztrzepanych jajkach z dodatkiem odrobiny soli i słoneczniku wymieszanym z bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    też takie zrobię, pycha!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    napewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    świetne! podoba mi się :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super :) pięknie ! rewelacja !!!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    podoba mi się ten pomysł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawa panierka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fantastyczne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    po prostu pycha !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    po prostu pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    znakomite
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Udka wyglądają wspaniale. Fajne jest połączenie kurczaka ze słonecznikiem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !