Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz ogonowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczareki całe 8 szt
schab 5 szt
sól
pieprz
cebula 1 szt
czosnek 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
mąka
zupa 1 ogonowa

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz ogonowy

schab dzielimy na mniejsze kawałki i czosnek nacieramy lekko roztuczemy panierujemy z zupie ogonowej i smażymy razem na patelni. Cebulę smażymy razem z pokrojonymi pieczarkami i gdy mięso lekko się zarumieni dodajemy je do pieczarek i gotujemy z dodatkiem wody i kostki do miękkości. Doprawiamy do smaku zaprawiamy odrobiną mąki sos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 20.12.2012 11:32
uwielbiam smak zupy ogonowej z torebki. Wykorzystanie go do gulaszu jest ciekawym pomysłem
choldek
choldek 29.02.2012 16:22
ładny
JaPaqc 09.11.2011 07:57
smakowity
Emilia22 10.04.2011 14:49
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak