Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki wołowe duszone w pomidorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
cebula 4 szt.
pomidory 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: bitki wołowe duszone w pomidorach

Wołowinę umyć, wyżyłować, pokroić w plastry, zbić, ułożyć w rondlu, przekładając pokrojoną w piórka cebulą, lekko oprószyć solą, dusić pod przykryciem, podlewając od czasu do czasu woda; gdy mięso jest już miękkie, dodać pomidory pokrojone na ćwiartki i pozbawione skórki, poddusić chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak