Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa serowo makowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masy makowej ½ puszki
tłustego białego sera 250 g
rodzynków 70 g
masła 50 g
platkow migdałowych 50 g
jajko 2
białko 1
sok z ½ cytryny
cukru 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: masa serowo makowa

ser zemleć. Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, sok z cytryny, ser, rodzynki, płatki migdałowe, mak ucierając. Ubić na sztywną pianę z białek, delikatnie wymieszać z masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 30.09.2011 10:52
super
marcia71 10.04.2011 16:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak