Sposób przygotowania

Marchewki i jabłko umyć, obrać. Zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej. Doprawić sokiem z cytryny, oliwą i ew. cukrem, ale jeśli jabłko jest słodkie to nie ma potrzeby dodawać cukru. Przed podaniem dobrze jest surówkę odstawić na kilkanaście min. do lodówki. Dodatek oliwy do marchwi jest konieczny ponieważ wit. A, której dużo w marchewce, jest rozpuszczalna i przyswajalna tylko w towarzystwie tłuszczu. Taka surówka jest pysznym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs. Jej łagodny, słodkawy smak odpowiada nawet dzieciom. Poza tym mogą ją przygotować same.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    coś na niedzielę
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszności
  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Dziecinnie proste a pyszne i zdrowe.Dawno podobnej nie jadłam,więc niebawem nadrobię zaległości.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    proste a pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    u nas taka surówka bywa często bo wszyscy ją bardzo lubią :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !