Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

migdały oblane karmelem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 0,5 kg
owoce kandyzowane 2 łyżki
miód płynny 1 szklanka
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: migdały oblane karmelem

Pokrojone w słupki migdały wymieszaj z kandyzowanymi owocami. Cukier rozpuść w garnku. Jak tylko zacznie nabierać złotego koloru, dodaj miód i połącz. Do masy dodaj następnie migdały z owocami i delikatnie wymieszaj. Przygotuj blaszkę; Posmaruj ją cienką warstwą oleju. Wylej na nią przygotowaną masę. Przykryj blaszkę folią spożywczą i odstaw do wystygnięcia. Gdy masa będzie zwarta, pokrój ją na mniejsze kawałki. Przechowuj w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 05.11.2012 20:20
Przegryzka aż ślinka cieknie.
ronald88 25.08.2011 09:12
super
agnieszka214 11.04.2011 09:17
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak