Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panierowany morszczuk

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk 200 g
olej 10 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 g
mąka 10 g
jajko 2 sztuki
sól
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: panierowany morszczuk

Rybę oczyścić, włożyć na pół godziny do mleka. Następnie wyjąć, osuszyć, podzielić na porcje i posolić. Porcje ryby obtaczać w mace, jajku, roztrzepanym z 3 łyżkami mleka i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak