Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z polędwiczek wieprzowych :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2
pieczarki 4
cebula biała 1/2
margaryna do smażenia 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
kostka mięsna 2
mąka 3-4 łyżki
woda
sól do smaku
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z polędwiczek wieprzowych :)

Ja robię tak:

W rondlu rozpuszczam margarynę, w miedzyczasie myje poledwiczki (osuszam ręcznikiem)
Kroje je na grubość ok. 1 cm. Potem delikatnie je rozgniatam dłonią i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Posypuje papryką , czosnkiem i delikatnie pieprzem i solą.
Smażę na złoty kolor od czasu do czasu mieszając. Następnie kroję cebulke w kosteczke i jak juz miesko jest lekko brązowe dorzucam cebulke do całosci . Wszystko to razem smaże do zeszklenia sie cebuli.Potem zalewam mieso gorącą wodą ponad stan mięsa ok.3 cm.Wrzucam kostki miesne i pokrojone w paski pieczarki.
Wszystko gotuje ok 15 minut.
Nastepnie robię zaklepkę z wody i maki (energicznie mieszając,żeby nie było grudek)
Powoli wlewam zawiesine do rondla ,ciągle mieszając,gotuje ok 2 minutek i gotowe :)

Podajemy z czym kto lubi.

Ja podałam z ryżem i ogóreczkiem.

SMACZNEGO :=)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 29.01.2013 00:14
gusia1000 nudzisz tym samym tekstem we wszystkich komentarzach
gusia1000 03.11.2012 17:48
Rarytas dla mięsożerców.
Ewa104 09.11.2011 20:38
Pychota!
ewaa 10.07.2011 15:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak