Sposób przygotowania

Ja robię tak:

W rondlu rozpuszczam margarynę, w miedzyczasie myje poledwiczki (osuszam ręcznikiem)
Kroje je na grubość ok. 1 cm. Potem delikatnie je rozgniatam dłonią i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Posypuje papryką , czosnkiem i delikatnie pieprzem i solą.
Smażę na złoty kolor od czasu do czasu mieszając. Następnie kroję cebulke w kosteczke i jak juz miesko jest lekko brązowe dorzucam cebulke do całosci . Wszystko to razem smaże do zeszklenia sie cebuli.Potem zalewam mieso gorącą wodą ponad stan mięsa ok.3 cm.Wrzucam kostki miesne i pokrojone w paski pieczarki.
Wszystko gotuje ok 15 minut.
Nastepnie robię zaklepkę z wody i maki (energicznie mieszając,żeby nie było grudek)
Powoli wlewam zawiesine do rondla ,ciągle mieszając,gotuje ok 2 minutek i gotowe :)

Podajemy z czym kto lubi.

Ja podałam z ryżem i ogóreczkiem.

SMACZNEGO :=)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    gusia1000 nudzisz tym samym tekstem we wszystkich komentarzach

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !