Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron kokardki ze szpinakiem i rybą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 100 gram
cebula biała 1 duża
czosnek ząbki 3 sztuki
śmietanka 12-procentowa 200ml
filet z dowolnej ryby 200gram
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
makaron kokardki 250 gram kolorowe

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron kokardki ze szpinakiem i rybą

Filet z ryby pokroić w paski oprószyć przyprawą do ryb. Makaron ugotować aldente. Na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać liście szpinaku, poddusić, dać czosnek, sól, pieprz i zalać śmietanką, dusić jeszcze parę minut. Dodać makaron i jeszcze 2-3 minuty dusić. Na drugiej patelni usmażyć rybę. Podawać razem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

16.07.2013 21:39
Pyszne wyszło:)dodałam jeszcze startego parmezanu:) pychota...
mirosława4 26.07.2012 13:12
smaczna
Sylwia56
Sylwia56 13.06.2012 20:00
o tego jeszcze nie jadłam
teresa18 31.12.2011 13:27
super
iga2 07.11.2011 15:39
pycha
kriso 21.08.2011 22:07
pyszne
Motorek 14.08.2011 22:22
smaczne
Ewelina47 03.05.2011 14:21
pyszne musi być
Grazyna0211 12.04.2011 10:48
super pomysł rybka szpinak samo zdrowie
evita0007 10.04.2011 14:22
smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak