Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior pod mięsnym beszamelem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 2 szt.
sól
cukier
ocet 1 łyżka
sos
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
mleko ½ szklanki
Zmielone mięso gotowane 1 szklanka
ser żółty 15 dag
tłuszcz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior pod mięsnym beszamelem

Namoczyć kalafiora w zimnej wodzie z dodatkiem octu. Ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Przyrządzić sos z podanych składników, dodać zmielone mięso, wymieszać i odstawić z ognia. Półmisek żaroodporny wysmarować tłuszczem i wysypać bułką, ułożyć części kalafiora, polać sosem, posypać startym na tarce serem. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak