Sposób przygotowania

Czosnek obrać, bardzo drobno posiekać, wymieszać z solą, pieprzem i przyprawą barbecue, powstałym mieszaniną wysmarować z każdej strony cielęcinę.
Odstawić na godzinę.
Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, na dno dać masło.
Mięso obsmażyć z każdej strony na rumiano.
Dodać kilka łyżek wody, przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika na ok. 2 godziny. Piec polewając co jakiś czas powstałym sosem własnym.
Po upieczeniu pozostawić w naczyniu do wystygnięcia.
Gdy pieczeń jest już zimna owinąć ją folią aluminiową i włożyć do lodówki.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawie się zapowiada...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !