Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa bułgarska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 20 dkg
ryż 10 dkg
zielona pietruszka do smaku
jaja 3 szt
masło 5 dkg
mąka 5 dkg
jogurt 1 l
woda 1 l
cebula 10 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa bułgarska

Ryż ugotować, ugotowaną wołowinę zmielić przez maszynkę, cebulę i zieloną pietruszkę posiekać. Połowę ryżu wymieszać z mięsem,połową cebuli i pietruszki,białkami jaj,solą i pieprzem. Z otrzymanej masy uformować małe kluseczki i obtoczyć je w mące. Wodę zagotować z resztą cebuli i pietruszki,wrzucić do niej kluseczki i gotować ok.półgodziny. Dodać resztę ryżu i całość gotować jeszcze 10minut. Jogurt zmieszać z resztą mąki, ogrzać wrzącym wywarem i wlać do zupy po czym zagotować,doprawić solą,pieprzem i zaciągnąć roztrzepanymi żółtkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 22.01.2012 07:32
super
KasiaK90 11.07.2011 12:35
napewno smaczna
ewelina63 26.05.2011 10:41
ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak