Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi w jarzynce z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 2 szt
cebula biała 1 szt
pieczarki 30 dag
papryka 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
planta
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi w jarzynce z pieczarkami

Na dno żaroodpornego naczynia kładziemy plantę na to cebulkę pokrojoną w kostkę, piersi z kurczaka pokrojone w kostkę, pieczarki pokrojone w plastry, i mieszamy paprykę cieniutko pokrojoną w paski razem ze startą na tarce jarzynowej marchewką, pietruszką i selerem, tak pomieszane kładziemy na pieczarki, posypujemy przyprawą kucharek i kawałkami masełka.
Dusimy pod przykryciem w piekarniku ok. 1 godz. w temp. 180*C, smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

forgielka 11.04.2011 14:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak