Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z grzankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
cebula 1 szt.
masło 6 łyżek
śmietana 300 ml
natka pietruszki
sok z cytryny 0,5 szt.
sól
bulion 4 szkl.
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z grzankami

Cebulę posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki. Natke opłukać. 3 łyżki masła rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki, podsmażyć. Wlać bulion, gotować 10 min. Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami gorącego bulionu i wlać do zupy. Przyprawić sokiem z cytryny. Zamieszać i zagotować. Chleb pokroić w kostkę, zarumienić na reszcie masła. Dodać ser, wymieszać. Zupę posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 22.12.2011 09:39
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak