Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piaskowe pagórki według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dkg
cukier kryształ 20 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka 25 dkg
mąka ziemniaczana 13 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wiśnie kandyzowane 50 kolorowych sztuk
konfitura morelowa
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Piaskowe pagórki według Agi

Stopione masło studzimy,dodajemy cukier i cukier waniliowy,wszystko ubijamy na puszystą pianę.Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.Wsypujemy przez sitko do masy maślanej i wyrabiamy rękoma ciasto.Miskę nakrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinkę w chłodne miejsce.Ciasto dzielimy na równe porcje i z każdej wytaczamy wałeczek o średnicy około 2 cm.Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.Każdy wałeczek tniemy co około 1,5 cm.Każdy kawałek lekko przypłaszczamy ręką,układamy na blasze,pieczemy 15 minut.Ciastka dekorujemy połówkami kandyzowanych wiśni.Konfiturę z moreli(ok. 2 łyżki)podgrzewamy w rondelku.Brzegi ciastek smarujemy ciepłą konfiturą i posypujemy wiórkami.Z tej porcji wychodzi około 50 ciastek.Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 15.02.2012 11:22
pyszności
Krystyna32 30.12.2011 16:47
super
Ania67 26.10.2011 18:12
extra
Ania67 26.10.2011 18:12
extra
Justyna Jussstiii 17.04.2011 12:53
pychotka palce lizać
MAR3STA 10.04.2011 18:10
pycha ciasteczka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak