Sposób przygotowania

Rybę oczyścić z łusek, wypatroszyć i pozostawić w całości jedynie wyjąć oczy. Tak sprawioną rybę włożyć do gotującego się wywaru i gotować razem 10 minut na słabym ogniu. Przygotować naczynie na galaretę wypłukać je zimną wodą, ułożyć rybę na nią pokrojone w plasterki jajka ugotowane na twardo., krążki marchewki z wywaru i listeczki zielonej pietruszki. Przecedzić wywar, żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody, a gdy zmięknie. Dodać do wrzącego, przecedzonego wywaru i mieszać do rozpuszczenia się żelatyny. Odstawić do przestygnięcia, zalać ryby i pozostawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !