Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 50 dag
pieprz 3 ziarenka
sól
przybranie:
Marchew z wywaru
jajko ugotowane na twardo 2 szt.
natka pietruszki
galareta:
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg w galarecie

Rybę oczyścić z łusek, wypatroszyć i pozostawić w całości jedynie wyjąć oczy. Tak sprawioną rybę włożyć do gotującego się wywaru i gotować razem 10 minut na słabym ogniu. Przygotować naczynie na galaretę wypłukać je zimną wodą, ułożyć rybę na nią pokrojone w plasterki jajka ugotowane na twardo., krążki marchewki z wywaru i listeczki zielonej pietruszki. Przecedzić wywar, żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody, a gdy zmięknie. Dodać do wrzącego, przecedzonego wywaru i mieszać do rozpuszczenia się żelatyny. Odstawić do przestygnięcia, zalać ryby i pozostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak