Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jesienna zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 50 g
fasola biała 0,5 szklanki
ziemniaki 5 sztuk
kostki rosołowe 3 sztuki
mleko 1 szklanka
śmietana 0,5 szklanki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: jesienna zupa jarzynowa

Fasolę namoczyć przez noc, następnie ugotować ją. Gdy fasolą zrobi się miękka dodać pokrojoną włoszczyznę, ziemniaki pokrojone w kostkę, kostki rosołowe oraz przyprawy, gotować jeszcze kwadrans. Zupę zaprawić mlekiem z mąką i śmietaną. Podając każdą porcje posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak