Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory faszerowane smażoną cielęciną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 10 szt.
groszek konserwowy 1 puszka
siekany koperek 1 łyżka
majonez 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 szt.
sól
pieprz
cielęcina smażona

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory faszerowane smażoną cielęciną

Okrągłe twarde pomidory opłukać, ściąć w 1/3 wysokości, ostrożnie wydrążyć usuwając miąsz z pestkami. Groszek odsączyć na sicie, cielęcinę pokroić w drobną kostkę, połączyć z groszkiem i majonezem, dodać drobno posiekany koperek. Przyprawić do smaku. Napełnić pomidory, przykryć plasterkiem jajka, ułożyć na półmisku na listkach zielonej sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak