Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ragut z kiełbasy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
cebula 3 szt.
marchew 4 szt.
por 2 szt.
margaryna 3 łyżki
kostka rosołowa 1 szt.
kiełbasa parówkowa 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
majeranek
nac pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: ragut z kiełbasy

Warzywa wypłukać i pokroić. W rondelku roztopić margarynę, dodać warzywa i dusić chwilę. W litrze wody rozpuścić kostkę rosołową, dodać do rondla i dusić wszystko ok. pół godziny. Do smaku dodać liść laurowy, ziele angielskie. Pod koniec gotowania dodać kiełbasę pokrojoną w talarki, przyprawić majerankiem. Przy podaniu posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak