Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki pikatne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 80 g
margaryna 30 g
śmietana 30 g
drożdże 3 g
sól
jajko 2 sztuki
ser żółty 25 g
sól, pieprz
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki pikatne

Mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać śmietanę roztartą z drożdżami i sól. Ciasto dobrze wyrobić, rozwałkować na grubość 2 mm i wykrawać krążki. Zer biały rozetrzeć, dodać jajko i wymieszać. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do twarogu, przyprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Masę serową nakładać na krążki ciasta, zalepiać pierogi, smarować jajem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku. lub obsmazyć na patelni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 01.10.2011 21:00
smaczne
Grazyna0211 17.08.2011 11:31
fajne pierożki warto wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak