Sposób przygotowania

Mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać śmietanę roztartą z drożdżami i sól. Ciasto dobrze wyrobić, rozwałkować na grubość 2 mm i wykrawać krążki. Zer biały rozetrzeć, dodać jajko i wymieszać. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do twarogu, przyprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Masę serową nakładać na krążki ciasta, zalepiać pierogi, smarować jajem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku. lub obsmazyć na patelni

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajne pierożki warto wypróbować!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !