Sposób przygotowania

Krewetki przełóż do miski. Dodaj posiekany drobno czosnek. Dodaj 3 łyżki oliwy. Dopraw solą i pieprzem. Odłóż do lodówki na czas przygotowania pozostałych składników przystawki.

Włóż 2 jajka do gotującej się wody na 8 minut.

Przygotuj chrupiące spody z chleba pszennego. Każdą kromkę podziel na 4 równe części. W misce roztrzep 1 jajko. Rozgrzej oliwę na patelni. Kawałki chleba maczaj w jajku i smaż z dwóch stron na złocisty kolor. Po usmażeniu układaj na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.

Ugotowane jajka podziel na ćwiartki. Łososia podziel na 8 części. Sałatę porwij na małe kawałki.
5Rozgrzej oliwę z marynaty na patelni i smaż krewetki przez 2 minuty.

Na chrupiącym spodzie chlebowym układaj kolejno sałatę, jajko, majonez, łososia. W każdą krewetkę wbij wykałaczkę i dłuższym końcem nadziewaj na pozostałe składniki. Gotową przystawkę oprósz świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    orginalne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    wyśmienite
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    piękne przekąski
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Mniam.super,wszystko co lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    piękne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam mniam krewetki mogę jeść ciągle
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    doskonale wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !