Sposób przygotowania

Mięso podziel na kotlety grubości ok. 1 cm i rozbij. Posól i popieprz. Każdy kotlet posyp z jednej strony posiekaną natką pietruszki, oregano i parmezanem. Zawijaj kotlety formując zrazy. Aby zrazy nie rozpadły się w czasie smażenia przekłuj je wykałaczkami.

Pomidory w puszce przetrzyj przez sito do garnka. Sos dopraw łyżką oregano i zacznij gotować na wolnym ogniu.
Na patelni rozgrzej oliwę i smaż zrazy z obu stron, tak, aby się zrumieniły. Usmażone zrazy przełóż do garnka z sosem pomidorowym. Wykorzystując pozostałą na patelni oliwę usmaż rozgniecione ząbki czosnku (nie przypal czosnku!) i również dodaj do sosu. Całość gotuj jeszcze przez 2 godziny lub do momentu, kiedy miękkie i kruche. Pod koniec gotowania sos dopraw solą i pieprzem.

Tuż przed końcem gotowania zrazów ugotuj makaron penne al\'dente. Następnie nakładaj na talerze gotowy makaron i zrazy, całość polewając sosem. Danie możesz posypać startym parmezanem i ozdobić świeżą bazylią. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo apetyczne danie, a zrazy lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    PIEKNIE PODANE WSPANIAŁE DANIE
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Właśnie odwiedziłam Twój blog, jest wspaniały! Gratuluje talentu i wyobraźni :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    Pycha
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale smakowitości
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ssssssssssssssss
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Piękne zdjęcie :) i smak pewnie niesamowity !!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !