Sposób przygotowania

Ostrym nożem zrobić parę nakłuć . Włożyć je do dużego niemetalowego naczynia. Wymieszać wszystkie składniki , doprawić solą i pieprzem.Udka dokładnie wysmarować składnikami , najlepiej powyciskać dłońmi. Przykryć naczynie folią i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Rozgrzać piekarnik (program środkowy), do 220 stopni. Wyjąć udka z marynaty i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym jedno obok drugiego, zachowując resztę marynaty w misce. Włożyć naczynie do nagrzanego piekarnika i piec często przewracając oraz polewając pozostałą marynatą, przez około 40 minut, aż będą ładnie zarumienione i chrupiące. Ja podłam z ziemniaczkami posypane z koperkiem i suróweczką z białej kapustki :-)

SMACZNEGO :-)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawy pomysł
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pysznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !