Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik na kości

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kość z wieprzowiny
włoszczyzna
grzyby suszone 5 sztuk
żołądek
kasza jęczmienna 3 łyżki
zielony groszek 5 łyżek
pieprz 3 ziarna
przyprawa myśliwska
ziemniaki 5 sztuk
masło 1 łyżka
posiekana zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik na kości

Grzyby namoczyć w wodzie przez noc. Następnie dodać je do wcześniej wstawionego wywaru z kości, wsypać opłukaną kaszę, gotować ok. pół godziny. Dodać pokrojoną włoszczyznę, zielony groszek, przyprawy, ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. przed podaniem dodać masło i zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak