Sposób przygotowania

Kostki bulionowe rozpuścić we wrzątku. Do wrzątku wrzucać filety i gotować 15 minut uważając by ich nie rozgotować. Ugotowaną rybę odcedzić. Pieczarki oczyścić, umyć i podsmażyć na margarynie. Ser zetrzeć na tarce.
Sos do ryby
Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i dokładnie wymieszać by nie było grudek. Dodać śmietanę i zagotować. Po zagotowaniu dodać przyprawy, żółtka, utarty ser i dokładnie wymieszać.
Do sosu wrzucić rybę, pieczarki i wstawić do piekarnika w naczyniu żaroodpornym. Piec aż wierzch zapiekanki zrumieni się.
Podawać z pieczywem. Dodatek sałata zielona.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ulwielbiam takie jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !